Tervetuloa opiskelijaksi

Joustava yliopistokoulutus antaa sinulle mukautumiskykyä muuttuvan maailman luomiin haasteisiin nyt ja tulevaisuudessa. Monitieteinen Oulun yliopisto mahdollistaa opintojen yhdistelyn eri tieteenaloilta, mikä vahvistaa osaamisesi monipuolisuutta.

Opiskele haluamallasi tavalla

Oulun yliopistossa voit opiskella joko hakemalla tutkinto-opiskelijaksi tai ilmoittautumalla erillisiin opintokokonaisuuksiin, joita jatkuvan oppimisen yliopistossa on tarjolla eri elämäntilanteisiin.

Katso sinulle sopiva polku alta ja saat lisää tietoa eri koulutusvaihtoehdoista.

Hae tutkinto-opiskelijaksi

Lukuisat kotimaiset ja kansainväliset tutkinto-ohjelmat, maisteriohjelmat sekä tohtoriohjelmat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia luoda menestyksekkäitä työuria muuttuvilla työmarkkinoilla.

Haetko ensimmäistä kertaa yliopistoon? Tutustu kandidaattiohjelmiimme.

 

Jos sinulla on jo alempi korkeakoulututkinto, voit hakea suoraan maisterivaiheeseen. Tarjolla on useita ainutlaatuisia maisteriohjelmia, esimerkiksi lääketieteen tekniikka, kaivos- ja rikastustekniikka sekä tiedeviestintä.  Voit myös hakea kansainväliseen maisteriohjelmaan, jossa opiskelet englanniksi.

Tohtorikoulutukseen hakeutumisesta löydät lisätietoa Oulun yliopiston tutkijakoulun sivuilta.

Tutustu yliopistoon

Opiskeletko jo korkeakoulussa?

Jos kandivaiheen opintosi ovat kesken ja  haluat vaihtaa lähialalle, voit yhteishaun sijaan hyödyntää siirtohakua, joita on Oulun yliopistossa kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Myös pääainetta on mahdollista vaihtaa siirtohaussa. Siirtohaku on tarjolla osaan tutkinto-ohjelmista.

Jos sinulla on jo opinto-oikeus Oulun yliopistoon, sinulle on tarjolla mahdollisuuksia ristiinopiskeluun eri korkeakoulujen välillä. Voit myös hakea joustavaa opinto-oikeutta toisen korkeakoulun opintokokonaisuuteen.