Avoimen yliopiston opintotarjonta toisen asteen opiskelijoille

Oulun yliopisto tarjoaa toisen asteen opiskelijoille soveltuvia avoimen yliopiston opintojaksoja maksutta. Opintojaksojen laajuus on 2-5 opintopistettä, ja ne ovat Oulun yliopiston tutkinto-ohjelmiin kuuluvia perusopintojaksoja. Suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea suoraan tutkintoon, jos haettuasi Oulun yliopistoon tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen tutkinto-ohjelmaan.
Maantiede

Miksi yliopisto-opiskelu kannattaa jo toisen asteen aikana?

Toisen asteen opiskelijoille soveltuvia avoimen yliopiston opintoja suorittamalla voit tutustua eri alojen opintoihin, pääset tutustumaan tavoittelemaasi alaan ja samalla opit akateemisia opiskelutaitoja.

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea  osaksi yliopisto-opintojasi,  jos haettuasi Oulun yliopistoon tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Mikäli haluat hyödyntää avoimen yliopiston opintoja osana toisen asteen tutkintoasi, ole ennen opintojen aloittamista yhteydessä oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan.

Miten toimin?

Kurssilaistarjottimella olevat avoimen yliopiston opintojaksot ovat kaikille ilmoittautuneille opiskelijoille maksuttomia. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa elokuussa.

1. Tutustu maksuttomaan opintotarjontaamme
    Tutustu maksuttomien opintojaksojen valikoimaamme, ja lue opintojaksojen kurssikuvaukset huolellisesti ennen ilmoittautumista.

2. Selvitä omasta oppilaitoksestasi, hyväksytäänkö suorittamasi kurssi osaksi toisen asteen opintojasi
    Kysy oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajalta, voidaanko valitsemasi opintojakso hyväksilukea osaksi toisen asteen opintojasi, ja miten suorittamasi opinnot kirjataan opintosuoritukseesi.

3. Ilmoittaudu avoimen yliopiston opintojaksolle
    Ilmoittaudu opintoihin opintojakson kuvauksesta löytyvän ilmoittautumislinkin kautta. Avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmän käyttö edellyttää käyttäjän sähköistä tunnistamista. Tunnistautuminen tapahtuu henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, ota yhteyttä avoimen yliopiston toimistoon: avoin.yliopisto@oulu.fi.

4. Aloita opinnot ja suorita ne ohjeiden mukaisesti
    Opintojakson ilmoittautumisajan loputtua saat sähköpostiisi opiskelijakirjeen, jossa on ohjeet opintojen aloittamiseksi.

5. Hanki itsellesi todistus suorittamistasi opinnoista
    Opintojen suorittamisen jälkeen tilaa opintosuoritusote WebOodissa, jossa voit myös tulostaa sen tarvittaessa.

Maksuttomat opintojaksot toisen asteen opiskelijoille

Alta voit tutustua lukuvuoden 2021-2022 toisen asteen opiskelijoille soveltuvaan avoimen yliopiston maksuttomiin opintojaksoihin.

Opintojaksot on sijoitettu niiden koulutusalojen alle, joihin opintojaksot myös tutkinto-ohjelmissa kuuluvat.

HUOM!

​​​Tietojärjestelmän vaihdon myötä ilmoittautuminen syksyn opinnoille on päättynyt.  Ilmoittautuminen kursseille on mahdollista jälleen joulukuussa.

Lue lisää: Opintotietojärjestelmän vaihdosta aiheutuva käyttökatkos

Mistä tukea ja neuvontaa?

Avoimen yliopiston opintoihin liittyvät kysymykset voit lähettää osoitteeseen avoin.yliopisto(at)oulu.fi. Lisätietoa ja neuvoja oman oppilaitoksesi käytänteistä sekä opintojen hyväksilukemisesta toisen asteen tutkintoosi saat omalta opoltasi ja oppilaitoksesi muulta henkilökunnalta.

Koko avoimen yliopiston opintotarjonta

Voit tutustua myös koko avoimen yliopiston opintotarjontaan. Avoin yliopisto voi laskuttaa oppilaitosta ilmoittautuneista opiskelijoista 15 €/opintopiste/opiskelija. Muista varmistaa omasta oppilaitoksestasi, voidaanko opintosi hyväksilukea osaksi toisen asteen opintojasi, ja sitoutuuko oppilaitoksesi maksamaan suorittamasi opinnot.