Digitaaliset kulttuurit: Digitaalinen kulttuuriperintö (AVOIN YO)

2 op, Lukuvuosi 2022-2023, ay708204P
Tämä joustavasti toteutettu verkkokurssi soveltuu kaikille digitaalisista kulttuureista kiinnostuneille, myös lukiolaisille!

Ilmoittautuminen avoinna
Ilmoittautuminen päättyy .
Tunnistaudu suomi.fi-portaalissa ja ilmoittaudu

Verkko-opinnot

Opintojakso on maksuton.

Digitalisaatio on luonut uudenlaiset tavan olla vuorovaikutuksessa kulttuuriperintöön. Ihmiset jakavat kuvia kulttuuriperintökohteista Instagramissa, kokevat menneisyyttä pelien ja lisätyn todellisuuden kautta ja käsittelevät kulttuuriperintöön liittyviä muistojaan digitaalisissa yhteisöissä. Verkkokurssin aikana opiskelija perehtyy siihen, kuinka digitalisaatio on muuttanut kulttuuriperinnön käsitettä ja ihmisten tapoja käyttää kulttuuriperintöä. Aihetta lähestytään sekä luentojen kautta että tutustumalla erilaisiin verkosta löytyviin aineistoihin, esimerkiksi sosiaalisen median, pelien tai muistiorganisaatioiden aineistojen sisältöihin.

Avoin yliopisto-opetus

Humanistiset ja yhteiskuntatieteelliset alat