Opiskelun tuki ja yhteystiedot opiskelijalle

Oulun yliopisto tarjoaa opiskelijoille opiskelun tueksi monenlaisia palveluja. Ohjausta ja neuvontaa tarjotaan opiskelijoille opintopolun eri vaiheissa opintojen suunnitteluun ja HOPS:in laadintaan, ajanhallintaan, opintojen etenemiseen, harjoitteluun, opinnäytetyön tekemiseen ja työelämään siirtymiseen liittyen.

Ohjausta ja tukea opiskeluun

Omaopettaja on ensisijainen ohjaajasi Oulun yliopistossa. Omaopettaja auttaa sinua suunnittelemaan opintojasi ja laatimaan HOPS:in. Voit olla omaopettajan kanssa yhteydessä missä opintojen vaiheessa tahansa, jos tarvitset apua opintojesi suunnittelussa. 

Pienryhmäohjaajaasi tutustut heti opintojen alussa ja hän perehdyttää sinut yliopisto-opiskelun käytäntöön sekä tutustuttaa sinut muihin opiskelijoihin. Pienryhmäohjaajasi ottaa sinuun yhteyttä ensimmäisen lukuvuoden alussa, mutta saat tarvittaessa hänen yhteystietonsa lähipalveluista. 

Koulutuksen lähipalveluihin voit olla yhteydessä, kun kaipaat tietoa oman tutkinto-ohjelmaasi tai koulutusohjelmaasi liittyvistä kysymyksistä. 

Opintopsykologit ja opiskelu-ja uraohjaajat tarjoavat ohjausta esimerkiksi opiskelutaitoihin, ajankäyttöön, jaksamiseen ja stressiin, jännittämiseen, yksilöllisiin opintojärjestelyihin tai oman uran sekä opintopolun pohdintaan liittyvissä asioissa. Career Centressä autetaan sinua työnhakuun liittyvissä asioissa. 

Yliopiston ICT-palvelut  kehittävät ja tarjoavat nykyaikaisia ja monipuolisia IT-palveluja. Täältä näet, mitä palveluja ICT-palvelut tarjoaa sinulle opiskelusi tueksi.