Vaihto-opiskelu

Kaikki Oulun yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat lähteä vaihtoon ja suorittaa osan opinnoistaan ulkomaisessa korkeakoulussa. Lähteä voi, kun on yksi vuosi opintoja suoritettuna Oulun yliopistossa.

Haluatko vaihtoon?

Vaihto-opiskelun kesto on 3-12 kuukautta, eli yksi lukukausi tai kokonainen lukuvuosi. Opiskelijalla on valittavanaan useita eri ohjelmia ja satoja eri korkeakouluja. Vaihtoon voi lähteä Eurooppaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Aasiaan ja Oseaniaan.

Vaihtoon voi lähteä useampaankin kertaan, mutta jokaisen ohjelman kautta vain kerran (Euroopan ulkopuoliset kohteet, ISEP, north2north, Nordplus-verkostot, FIRST). Poikkeuksena tästä on Erasmus-ohjelma, jonka kautta voi lähteä vaihtoon sekä kandi- että maisteritasolla, yhteensä 12 kk/taso (sisältäen Erasmus-vaihto-opinnot ja Erasmus-harjoittelun).

Vaihto-opiskelijana osallistutaan vastaanottavan yliopiston opetukseen ja opiskelijaelämään paikallisten veroisena ja asutaan opiskelija-asunnossa. Ulkomailla suoritetut opinnot sisällytetään omaan tutkintoon Oulussa.

Vaihdon perusrahoituksena toimivat opintoraha, asumislisä ja opintolaina. Tämän lisäksi jokainen Oulun yliopiston opiskelija, joka lähtee vaihtoon virallisten vaihto-ohjelmien kautta, saa yliopistolta kyseisen vaihto-ohjelman mukaisen matka-apurahan. Vaihto-ohjelmien ja sopimusten kautta lähdettäessä ei tarvitse myöskään maksaa vastaanottavan yliopiston lukukausimaksuja.