Kirjaston palvelut ja aukioloajat kesällä 2022

Kesäkuun alusta elokuun loppuun Oulun yliopiston kirjaston aukioloajoissa on muutoksia. Lainat eivät uusiudu kesällä automaattisesti, mutta eräpäiviä ei tule heinäkuulle. Kirjaston e-aineistot ja verkkopalvelut Oula-Finnassa ovat käytössäsi 24/7 kesästä ja lomista huolimatta!

Kesän aukioloajat (ja heinäkuun kiinnioloajat)

Katso kirjaston toimipaikkojen aukioloajat 1.6.–31.8.2022. Kirjastojen päiväkohtaiset aukioloajat tarkistat kätevästi myös Oula-Finnasta tai opiskelijoiden Tuudo-mobiilisovelluksesta.

Huomioithan kirjastojen kiinnioloajat heinäkuussa:

• Tiedekirjasto Pegasus on kiinni 18.–31.7.
  • Lääketieteen kirjasto ja Sosiaali- ja terveysalan kirjasto ovat kiinni koko heinäkuun (1.–31.7.).
  • Oulaisten oppimiskeskus on kiinni 24.6.–31.7.

Omatoimikäyttö on mahdollista kulkuoikeuden lunastaneille yliopiston 24/7-tiloissa ja Sosiaali- ja terveysalan kirjastossa koko kesän ajan.

Kirjaston toimipaikan ollessa kiinni kirjastossa paikalla oleviin aineistoihin voi tehdä hyllyvarauksia, mutta ne noudetaan hyllyistä vasta kirjaston avautuessa.

Muista uusia lainasi myös kesällä

Kesällä ei ole automaattista lainojen uusintaa, mutta eräpäivät hyppäävät heinäkuun yli kirjastojen kiinniolon vuoksi. Oulun yliopiston ja Oamkin henkilökunnan lainat uusiutuvat automaattisesti myös kesällä, jos lainoihin ei ole varauksia.

Kesäkuun lopussa lainoja uusittaessa eräpäivät siirtyvät siis elokuun alkuun, jos lainoihin ei ole varauksia. Muistathan uusia tai palauttaa lainasi ajoissa! Lainojen uusinta onnistuu kätevästi kirjautumalla Oula-Finnaan tai Tuudo-mobiilisovelluksella myös lomareissulla.

Kirjastojen ulkopalautuslaatikot

• Tiedekirjasto Pegasuksen ja Lääketieteen kirjaston palautusluukut ovat käytössä ja niihin voi jättää palautuksia koko kesän ajan.
  • Sosiaali- ja terveysalan kirjaston palautuslaatikko Paasi-rakennuksen aulassa on käytössä kampuksen aukioloaikoina kesäkussa (klo 7.30-16) ja elokuussa. Heinäkuussa Kontinkankaan kampus on suljettu, joten lainojen palauttaminen on mahdollista vain kirjaston omatoimilätkän hankkineille.
  • Oulaisten oppimiskeskuksen palautuslaatikko on pois käytöstä kirjaston kiinnioloajan 24.6.–31.7.

Katso kirjastojen palautuslaatikoiden sijainnit lainauspalveluiden verkkosivulta.

Apua tiedonhakuun – myös kesällä!

Julkaiseminen, opinnäytteet ja tutkimuksen tuki

• Laturi-tuki (Oulun yliopiston opinnäytteiden julkaiseminen) on suljettuna 22.-31.7.
  • Oamkin opinnäytteiden julkaiseminen: Oamkin Theseukseen tallennettavia opinnäytteitä ei käsitellä 11.7.–31.7.
  • Oamk Journalin toimitus on suljettuna 1.–31.7. Oamkilaiset voivat lähettää julkaisuehdotuksia koko kesän osoitteeseen julkaisut@oamk.fi, ja niiden käsittely jatkuu elokuussa.
  • Julkaisutietojen ilmoittamisen palvelut ovat suljettuna 11.-31.7.
  • Rinnakkaistallentamisen ja avoimen tieteen palvelut ovat suljettuna 22.-31.7.
  • Bibliometriset palvelut ovat suljettuna 18.-31.7.
  • Väitöskirjojen julkaisupalvelut (Acta-sarja) on suljettuna 24.6.-29.7.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä kirjasto@oulu.fi tai katso kirjaston palvelukohtaiset yhteystiedot.
Viimeksi päivitetty: 24.5.2022