Vierailut opetuksen tueksi

Tarjoamme myös aineenopettajille mahdollisuuksia tutustua yliopistoomme, koulutusaloihimme ja tutkijoidemme työhön. Vierailut toteutetaan pääsääntöisesti etäyhteydellä, mutta voit tiedustella myös mahdollisuutta tuoda ryhmäsi tutustumaan kampuksiimme paikan päälle.

Tutustu yliopistoon

Vierailumahdollisuuksia aineenopettajien korkeakouluyhteistyön tueksi

Aineenopettajat voivat hyödyntää alakohtaisia koulutus- ja tutkimusesittelyjämme omassa työssään tarjoten opiskelijoilleen mahdollisuuksia tutustua yliopiston aloihin ja tutkimukseen oman opetettavan aineensa näkökulmasta. 

Oulun yliopistossa on tutkinto-ohjelmia kahdeksalla koulutusalalla:

 • Humanistiset tieteet
 • Kauppatieteet
 • Kasvatusalat ja psykologia
 • Luonnontieteet
 • Lääketieteet
 • Tekniikan alat ja arkkitehtuuri 
 • Terveys- ja hyvinvointialat
 • Tietojenkäsittely ja tietoliikenne

Kullakin koulutusalalla voi olla useampia tutkinto-ohjelmia, joten tutustuthan alakohtaiseen koulutustarjontaamme ennen vierailun varaamista.

8 tiedekuntaa

40 hakukohdetta

Vierailut etänä ja kampuksella

Aineenopettajat voivat kutsua tutkijoitamme ja muita asiantuntijoita vierailulle oppitunneilleen etäyhteydellä.

Kannattaa kysyä myös mahdollisuutta päästä tutustumaan koulutusaloihimme ja yliopistossamme tehtävään tutkimukseen paikan päälle. Tutustuthan tällöin kampuksiimme, saapumisohjeisiin ja kampuskarttoihin jo etukäteen.

Alakohtaiset esittelyt

Alakohtaiset esittelyt tarjoavat aineenopettajille tilaisuuden tutustuttaa opiskelijat yliopisto-opiskeluun, tieteenaloihin ja tieteellisen tutkimuksen tekemiseen opettamansa aineen näkökulmassa. Alakohtaisessa esittelyssä yliopiston henkilökunta esittelee valitsemasi alan koulutusta ja tutkimusta. 

Varaa alakohtainen esittely tästä.

Alakohtaisia esittelyjä on saatavissa seuraavilta Oulun yliopiston aloilta:

Tutkijan etävierailu

Voit kutsua Oulun yliopiston tutkijan etävierailulle oppitunnillesi kertomaan omasta tutkimuksestaan, tutkimuksen tekemisestä tai tutkijan työstä yleisesti. Saatat myös päästä kurkistamaan tutkijan työtiloihin tai nähdä mielenkiintoisia demoja vierailun aikana.
Vierailun kesto on noin 20-30 minuuttia.

Tilaa vierailu tästä.

Tällä hetkellä tilattavissa ovat seuraavat esittelyt:

Oppimispelit

Oulun yliopistoon voi tutustua myös pelaamalla. Pelit toimivat Seppo-oppimispelialustalla ja niiden pelaamiseen tarvitaan yksi mobiililaite/3-4 oppilasta, sekä yksi laite pelin ohjaajalle. Lisäksi on suositeltavaa, että mobiililaitteessa on oma verkkoyhteys sujuvan pelikokemuksen varmistamiseksi etenkin Oulun yliopiston kasvitieteellisen ulkopuutarhan alueella. 

Mikäli sinulla on  Seppo-lisenssi

 •  voit tulla pelaaman pelejä omatoimisesti ryhmäsi kanssa
 • tutustua peliin jo ennen vierailua
 • muokata tehtäviä tarpeidesi mukaan ja
 • toimia pelin ohjaajana. 

Huom! Vaikka vierailisit ryhmäsi kanssa itsenäisesti kasvihuoneilla ilman opastusta, varaathan vierailuajan ennakkoon ruuhkien välttämiseksi.

Varaa vierailuaika

Mikäli sinulla ei ole Seppo-lisenssiä, mutta haluaisit pelata pelejä ryhmäsi kanssa, otathan yhteyttä vähintään kaksi viikkoa ennen suunniteltua vierailuajankohtaa  osoitteeseen kouluyhteistyo(at)oulu.fi.

Vierailukohteita

Voit varata opintokäynnin myös vierailukohteisiimme. Tutustu kohteisiin ja sovi vierailusta yksiköiden kanssa alla olevien linkkien kautta.

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha on ihanteellinen kohde lyhyehköille opintokäynneille, ja koululaisvierailijoita varten on laadittu opetusmateriaalia retken suunnittelua helpottamaan. Kasvihuoneisiin ja ulkopuutarhaan voi tutustua myös Seppo-pelien avulla.

Vierailusta on hyvä sopia etukäteen opastusvarauslomakkella .opastusvarauslomakkeelle

Fab Lab

Oulun yliopiston Fab Lab tarjoaa digitaalista pienvalmistusta ja STEAM-projekteja kouluille. Tarjolla on digitaalisen pienvalmistuksen työpajoja oppilaille ja opettajille. Tutustu FabLabin yhteistyömuotoihin tarkemmin FabLabin verkkosivuilla tai ota yhteyttä: fablab(at)oulu.fi