Patentit ja IPR-lisenssit

Yliopistossa tehtävä tutkimus tuottaa monenlaisia tuloksia, kuten biologisia materiaaleja, tietokoneohjelmia, tietokantoja, keksintöjä ja uusia liikeideoita. Tutustu tarjontaamme ja löydä uusia tutkimustuloksia liiketoimintasi kasvattamiseksi.

Lisensoitavat teknologiat

Oulun yliopisto kaupallistaa aktiivisesti tutkimustuloksiaan. Vuosittain uusia tutkimuslähtöisiä keksintöjä tehdään noin 60.

Alla olevasta listasta näet tarjolla olevat teknologiat (huom! listaa päivitetään).

Bioteknologia

Lääkinnälliset laitteet

Lääkeaihiot

Patenttisalkku

Tutkimustyön tuloksena syntyy keksintöjä. Oulun yliopiston patenttisalkku koostuu yli 30 patenttiperheestä.

Osa näistä on kaupallistettu lisensoimalla yliopistolähtöisille startup-yrityksille tai vakiintuneesti toimiville kansallisille tai kansainvälisille toimijoille. Osa taas etsii kaupallistajaa tai niiden ympärille ollaan suunnittelemassa uutta startup-yritystä.

Oulun yliopistosta on syntynyt viimeisten viidentoista vuoden aikana yli 60 tutkimuslähtöistä yritystä.

Tutustu tarkemmin patenttisalkkuumme.

Lisensointiehdot

Yliopiston omistamat teknologiat edellyttävät yritykseltä useimmiten merkittävää taloudellista ja teknistä panosta ennen kuin tuote on saatu markkinoille. Tämän vuoksi yliopiston lisensointiehdot ovat joustavat. Lisenssisopimuksen ehdot räätälöidään tapauskohtaisesti lisenssinostajan ja markkinoiden tarpeiden mukaan.

Jotta voisimme aloittaa neuvottelut mahdollisimman sujuvasta, pyydämme teknologioistamme kiinnostuneita yrityksiä täyttäämään ensin "term sheet"-lomakkeen. Siitä voit löytää joitakin olennaisia kohtia, jotka ovat meille tärkeitä olla lisenssisopimuksessa. Lisäksi saamme tietää tarkemmin yrityksesi toiveista ja tavoitteista.

Ota yhteyttä!

Sinun apunasi patentteihin, lisensseihin ja teknologian siirtoon liittyen ovat innovaatioasiamiehemme:

Maarit Jokela, maarit.jokela(at)oulu.fi, +358294488066

Pekka Räsänen, pekka.rasanen(at)oulu.fi, +358294488058