Tutkimusyksiköt

Lääketieteellisen tiedekunnan tutkimus tapahtuu 11 tutkimusyksikössä, joihin oppiaineet on sijoitettu.

Tutkimusyksiköt

Biolääketieteen tutkimusyksikkö

Biolääketieteen tutkimusyksikössä tehdään korkeatasoista biolääketieteellistä ja translationaalista tutkimusta valituilla painopistealueilla.

Elinikäisen terveyden tutkimusyksikkö

ELITE- tutkimusyksikkö

Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen tutkimusyksikkö

Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen tutkimusyksikkö tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa terveystieteellistä tutkimusta ja kouluttaa monialaisia asiantuntijoita, opettajia ja johtajia muuttuvaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Kirurgian, anestesiologian ja tehohoidon tutkimusyksikkö

Kirurgian, anestesiologian ja tehohoidon tutkimusyksikön toimalueena on laaja kirurgian kenttä. sekä anestesiologia ja tehohoito.

Lääketieteellisen kuvantamisen, fysiikan ja tekniikan tutkimusyksikkö

Lääketieteellisen kuvantamisen, fysiikan ja tekniikan tutkimusyksikkö

Neurotieteen tutkimusyksikkö

Neurotieteen tutkimusyksikön tutkimus kohdistuu aivosairauksien ja mielenterveyden häiriöiden mekanismeihin sekä esiintyvyyteen, diagnostiikkaan ja hoitoon.

PEDEGO-tutkimusyksikkö

PEDEGO-tutkimusyksikkö yhdistää iho- ja sukupuolitautien, korva-, nenä- ja kurkkutautien, lastenkirurgian, -neurologian ja lastentautien, perinnöllisyyslääketieteen, silmätautien sekä synnytys- ja naistentautiopin tutkimuksen.

Sisätautien tutkimusyksikkö

Sisätautien tutkimusyksikön tutkimuksen painoalueita ovat sydän- ja verisuonisairaudet, metabolia, lipidiaineenvaihdunta ja keuhkosairaudet.

Suun terveyden tutkimusyksikkö

Suun terveyden tutkimusyksikkö vastaa hammaslääketieteellisestä opetuksesta ja tutkimuksesta Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Syövän ja translationaalisen lääketieteen tutkimusyksikkö

Syövän ja translationaalisen lääketieteen tutkimusyksikkö keskittyy anatomian ja solubiologian, laboratoriolääketieteen, patologian, suupatologian ja kliinisen syöpätautiopin oppiaineisiin sekä syöpägenetiikkaan ja suolen mikrobiomin analytiikkaan.

Ympäristöterveyden ja keuhkosairauksien tutkimusyksikkö

Ympäristöterveyden ja keuhkosairauksien tutkimuskeskus (CERH)